Pirmoji „Like Bike 100 000 km iššūkis“ savaitė pranoko visus lūkesčius

Gegužės 1-ąją Kaune prasidėjo dviračių entuziastams skirtas „Like Bike 100 000 km iššūkis“, kurio tikslas – per gegužės mėnesį numinti 100 tūkst. kilometrų, skirtų Lietuvos šimtmečiui. Per pirmąsias 7 dienas kauniečiai pranoko visus lūkesčius ir numynė beveik 40 tūkst. kilometrų.

Kaunas eilę metų dalyvaudavo tradiciniame „Europos dviračių iššūkyje“, kuriame varžydavosi su kitais Senojo žemyno miestais. Šiemet šio renginio organizatoriams Italijoje paskelbus apie nutraukiamą veiklą, atsirado iniciatyvių kauniečių grupė, kuri pasiūlė rengti savo regiono dviratininkų varžytuves. Taip gimė „Like Bike 100 000 km iššūkio“ idėja, kuri šiemet suteikė galimybę renginyje dalyvauti ne tik Kauno miesto, bet ir rajono gyventojams.

Rekordas jau pirmąją savaitę

Paskutiniame praėjusių metų „Europos dviračių iššūkyje 2017“ dalyvavę Kauno miesto gyventojai bendrai sudėjus per visą gegužės mėnesį numynė daugiau kaip 70 tūkst. kilometrų. Šiemet vos per pirmas septynias iššūkio dienas kauniečiai jau „sumušė rekordą“ – įveikta beveik 40 tūkst. kilometrų!

„Nors vis dar atsiranda teigiančių, jog vienas ar kitas dviračių takas yra tiesiamas tik dėl trijų dviratininkų Kaune, tačiau toks didelis kauniečių aktyvumas dalyvaujant šiame iššūkyje parodo, jog iš tiesų situacija yra kitokia. Kauniečiai laukia naujų dviračių takų ir mielai jais naudojasi tiek važiuodami į darbą, tiek ir laisvalaikiu“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Nuo moksleivių iki ugniagesių

Pasak renginio organizatorių, šiuo metu iššūkyje jau užsiregistravo 861 dalyviai, kurie sudaro net 124 komandas. Iš jų – net 47 verslo įmonės. Tarp jų galima rasti ir „Kauno autobusus“, ir „Regitros“ Kauno filialą, ir stambiąsias verslo įmones, pavyzdžiui, „Intermedix“ ar „Helis“. Iššūkyje taip pat dalyvauja 9 švietimo įstaigos, kuriose komandų nariais tapo tiek mokytojai, tiek ir mokiniai.

Likusios komandos priskiriamos nevyriausybinėms organizacijoms, tačiau šiame sąraše galima pastebėti nemažai kauniečių, susibūrusių į bendras draugų ar šeimų komandas. Dalyviai stebina ne vien aktyvumu minant dviračiais, bet ir originalumu bei sąmoju galvojant komandų pavadinimus. Jie stebina ir žavi: „Pūkis atidunda“, „Tikrai tiek nenuminsim“, „Fantastiškas penketas“.

Komandų aprašymai atskleidžia, jog šiame „Like Bike 100 000 km iššūkyje“ dalyvauja pačių įvairiausių profesijų žmonės: ugniagesiai, parasparnių pilotai, kartingo entuziastai, bėgikai, kultūros atstovai, žygeiviai, medikai ir net kriptovaliutų fanai.

Renginio organizatoriai nuo gegužės vidurio taip pat žada visiems iššūkio dalyviams padovanoti po simbolinį dalyvio ženklą – atšvaitą ant dviračio ratų stipinų – kad bendraminčiai, mindami dėl bendro tikslo, kelyje atpažintų vieni kitus. Juos bus galima atsiimti Kauno turizmo informacijos centre (Kauno rotušėje) bei Kauno rajono turizmo ir verslo informavimo centre, kuris įsikūręs Raudondvario dvare.

Kaip užsiregistruoti?

„Like Bike 100 000 km iššūkio“ taisyklės labai paprastos. Kauno miesto ir rajono gyventojai bei svečiai, norintys dalyvauti iššūkyje, turi į savo išmanųjį telefoną parsisiųsti nemokamą programėlę „Naviki“ ir prisijungti prie pasirinktos verslo įmonės, švietimo įstaigos ar kitos NVO komandos. O kiekvieną kartą sėdant ant dviračio – nepamiršti jos įsijungti. Pasibaigus renginiui, daugiausiai numynusieji gaus specialius iššūkio prizus.

Dviračių entuziastai, norintys sukurti savo iššūkio komandą, patikrinti bendrą numintų kilometrų skaičių ar tiesiog sužinoti išsamesnes iššūkio taisykles, visą informaciją ras adresu https://likebike.kaunas.lt/dviraciuissukis

Kauno miesto savivaldybė „Like Bike 100 000 km iššūkį“ rengia kartu su partneriais: UAB „Blue Solutions“, UAB „Centromera“, „Plaza langai“, „draudimas.lt“, „ProSport.lt“, „Seduja“ bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.