Kviečiame į unikalias ekskursijas su dviračiais ir cirku!

Šios ekskursijos – tai unikali galimybė pažinti Šilainius, autentiškas jų gyventojų istorijas ir jaunąją Lietuvos cirko artistų kartą pasitelkus pakankamai nestandartinį formatą – ekskursiją su dviračiais. Jos skirtos tiek Šilainių gyventojams, tiek ir gyvenantiems už jų ribų.

„Sudėjus šiuolaikinį cirką ir Šilainius į vieną vietą galima gauti labai įdomų rezultatą. Šilainiai patys yra pakankamai eklektiški ir teatrališki – vienoje vaikų žaidimų aikštelyje galima aptikti net kelis kultūrinius sluoksnius: daugybę dešimtmečių menančius sovietinius žaidimo įrenginius ir šiuolaikiškas, europietiškas sūpynes. Tai jau savaime kuria tam tikrą architektūrinį cirką“- teigia festivalio „Cirkuliacija“ organizatoriai.

Renginiu siekiama įveiklinti Šilainius, jų gyventojus ir architektūrą. Atrasti kaip šiuolaikinis cirkas gali prisitaikyti prie konkrečios vietos, padėti pažvelgti į savo gyvenamąją vietą iš kitos, nekasdieniškos perspektyvos, o dviratis šiuo atveju taps puikiu pagalbininku tai padaryti.

„Šilainiai yra ypatingai patogus rajonas naudotis dviračiu – Kauno mastais tai yra pakankamai didelė teritorija, kurioje svarbiausi traukos centrai vieni nuo kitų yra ganėtinai nutolę. Svarbu ir tai, kad Šilainiuose yra vaizdingų dviračių takų ir įdomių vietų, tačiau į jas norėtųsi įnešti daugiau gyvybės ir atskleisti tam tikras jų saugomas paslaptis – būtent tam ir pasikvietėme jaunuosius Lietuvos cirko atlikėjus“ – teigia organizatoriai.

Stotelėse: Marija Baranauskaitė, Kęstas Matusevičius, Džiugas Kunsmanas,Camille Guichard, Monika Neverauskaitė, Algirdas Urbonas, Žilvinas Beniušis
Susitikimo vieta: Taubūčiai (Jotvingių g. 15, Kaunas 48124)
Ekskursijos pabaiga: cirko miestelis (pieva šalia Baltų turgaus, Prūsų g. 4, Šilainiai, Kaunas)
Būtina registracija: https://goo.gl/forms/Cza4PuOE6ORShQgb2
Ekskursija vyks du kartus – 13 ir 16 val. Registruojantis prašome nurodyti kuriuo metu dalyvausite.
Trukmė: 1.30 val.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.