Kaunas skelbia „Like Bike 100 000 km iššūkį“

Praėjusiais metais „Europos dviračių iššūkyje 2017“ visą gegužės mėnesį dalyvavę kauniečiai bendrai sudėjus numynė daugiau nei 70 tūkst. kilometrų. Šiemet Kaunas bei Kauno rajonas sujungia jėgas ir kauniečiams meta dar didesnį iššūkį – per mėnesį numinti 100 tūkst. kilometrų, dedikuotų Lietuvos šimtmečiui.

Kaunas eilę metų dalyvaudavo tradiciniame „Europos dviračių iššūkyje“, kuriame varžydavosi su kitais Senojo žemyno miestais. Šiemet šio renginio organizatoriams Italijoje paskelbus apie nutraukiamą veiklą, atsirado iniciatyvių kauniečių grupė, kuri pasiūlė rengti savo regiono iššūkį. Kauno miesto savivaldybė kartu su partneriais skelbia „Like Bike 100 000 km iššūkį“, truksiantį visą gegužės mėnesį.

„Pirminis iššūkio tikslas paprastas – skatinti žmones daugiau judėti ir naudoti dviratį kaip kasdieninę susisiekimo priemonę, pasiekiant namus, darbą ar draugus. Kita vertus, iššūkyje dalyvausiantys kauniečiai prisidės prie valstybės šimtmečio paminėjimo“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kaip užsiregistruoti?

„Like Bike 100 000 km iššūkio“ taisyklės labai paprastos. Kauno miesto ir rajono gyventojai bei svečiai, norintys dalyvauti iššūkyje, nuo gegužės 1-osios turi į savo išmanųjį telefoną parsisiųsti nemokamą programėlę „Naviki“ ir prisijungti prie pasirinktos verslo įmonės, švietimo įstaigos ar kitos NVO komandos. O kiekvieną kartą sėdant ant dviračio nepamiršti jos įsijungti.

Daugiausiai numynusieji gaus specialius iššūkio prizus. Dviračių entuziastai, norintys sukurti savo iššūkio komandą – darbovietės, draugų grupės, mokyklos ar universiteto – kviečiami užsiregistruoti adresu https://likebike.kaunas.lt/dviraciuissukis

Revoliucija tęsiasi

Praėjusiais metais prasidėjęs intensyvus Kauno gatvių pritaikymas dviratininkams tęsiasi ir šįmet – mieste plečiasi dviračių takų žemėlapis, daugėja dviračiams skirtų stovų, šaligatviai pritaikomi dviračiams.

Šią vasarą laukiama ir didžiausių dviračių takų projektų įgyvendinimo: naujo pėsčiųjų ir dviračių tako Savanorių pr., atnaujinto tako Nemuno krantinėje bei naujų takų Veiverių ir Partizanų gatvėse.

Kauno miesto savivaldybė „Like Bike 100 000 km iššūkį“ rengia kartu su partneriais: UAB „Blue Solutions“, UAB „Centromera“, „Plaza langai“, „draudimas.lt“, „ProSport.lt“, „Seduja“ bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.