„LIKE BIKE 100 000 KM IŠŠŪKIO“ dalyviams – naujas tikslas ir netikėtos dovanos

Gegužės 1-ąją Kaune paskelbus „Like Bike 100 000 km iššūkį“, buvo siekiama, jog kauniečiai visą mėnesį, kasdien mintų dviračių pedalus ir rinktų taip reikalingus kilometrus. Dalyvių aktyvumui pasiekus neregėtas aukštumas, iššūkis buvo įveiktas vos per dvi pirmąsias gegužės savaites.

Kauno miesto savivaldybei paskelbus „Like Bike 100 000 km iššūkį“, buvo manoma, jog dalyvių turėtų būti šiek tiek daugiau nei praėjusiais metais, kuomet Kaunas dalyvavo „Europos dviračių iššūkyje“ ir varžėsi su kitais Senojo žemyno miestais. Tačiau šių metų dalyvių ir užsiregistravusių komandų skaičius viršijo visus įmanomus organizatorių lūkesčius. Todėl tikslas – numinti visiems drauge 100 tūkst. kilometrų per mėnesį – buvo įveiktas daug greičiau.

Šiuo metu siekiama, jog per likusį laiką būtų pasiektas rekordinis 200 tūkst. kilometrų skaičius. Iššūkio dalyvių teigimu, viskas priklausys nuo oro sąlygų: jei likusios dienos bus tokios pat saulėtos kaip ir iki šiol, pasiekti antrą užsibrėžtą tikslą nebus sunku.

Dalyviams – nemokami atšvaitai ir lietpalčiai

Tam, kad „Like Bike 100 000 km iššūkio“ dalyviai neprarastų entuziazmo ir toliau siektų rekordo, jau nuo gegužės 18 dienos bus nemokamai pradėti dalinti specialūs iššūkio suvenyrai – atšvaitai ant dviračio stipinų. Juos bus galima rasti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre (Raudondvario dvare) bei Kauno turizmo informacijos centre (Kauno rotušėje).

Kauno miesto savivaldybė skelbia ir dar vieną naujovę, susijusią su mieste vykstančia „Like Bike“ revoliucija. Nuo gegužės 23 dienos kauniečiams įvairiose miesto centre įsikūrusiose įstaigose bus dalinami Kauno miesto dviračių takų žemėlapiai. O netikėtai užklupus lietui, visi Kauno dviratininkai nemokamai gaus specialius vienkartinius „Like Bike“ lietpalčius. Šią atributiką savo svečiams ir klientams dalins neseniai „Like Bike“ ambasadomis tapusios įvairios Kauno miesto kavinės bei organizacijos.

„Pakvietėme įvairias Kauno organizacijas tapti dviratininkų ambasadomis, kurios su džiaugsmu lauktų pas juos atvykstančių dviratininkų, pasiūlytų būtent jiems skirtų nuolaidų, galėtų nukreipti tinkamu maršrutu dviračių takais arba, netikėtai iš dangaus pasipylus lietaus lašams, pasiūlytų „Like Bike“ lietpalčius, kurie padės sausais drabužiais sėkmingai grįžti namo“, – teigė Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

Šiuo metu „Like Bike“ ambasadomis jau yra sutikusios tapti daugiau nei 15 įvairių Kaune veikiančių įstaigų, pavyzdžiui, Kauno miesto muziejus, „CityBee“, Kauno kino centras „Romuva“, „Donut LAB“, Kauno menininkų namai, Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ir t.t. Visą ambasadų ir jų teikiamų paslaugų dviratininkams sąrašą galima rasti adresu https://likebike.kaunas.lt/ambasados/, o norintieji prisijungti ir tapti „Like Bike“ ambasadomis, turėtų susisiekti el. paštu [email protected].

Aktyviausi dviratininkai bus apdovanojami

Pasibaigus  „Like Bike 100 000 km iššūkiui“, visi renginio dalyviai yra kviečiami į birželio 8 dieną 18 val. vyksiantį apdovanojimų renginį prie Kauno pilies, kur rėmėjų ir organizatorių prizai bus įteikti daugiausiai kilometrų numynusioms komandoms ir pavieniams dviratininkams.

Kauno miesto savivaldybė „Like Bike 100 000 km iššūkį“ rengia kartu su partneriais: UAB „Blue Solutions“, UAB „Centromera“, „Plaza langai“, „draudimas.lt“, „ProSport.lt“, „Seduja“ bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.